Мој школски Вергилије!

Мој школски Вергилије!
Датирано: 20.августа 1944.

символи и сигнали

"Сав мисаони (духовни),свет представљен је тајанствено у символичним сликама у свету чувственом за оне који имају очи да виде; и сав свет чувствени закључен је у свету мисаоном" (М. Исповедник: Тајноводство, глава II). То виде они који имају очи да виде, што значи: који су писмени те знају да читају по смислу, или, другим речима: којима је духовни вид отворен те могу да гледају духом духовно, а не само телесним очима телесно. (Свети владика Николај Велимировић: Символи и сигнали, стр. 13)

Портал Сазвежђе З

Портал Сазвежђе З
ПО.РТ.АЛ. - Да ли је могуће створити једну Скоро имагинарну редакцију Сазвежђа З од барем хиљаду сталних и повремених сарадника, који живе не само у Србији и на Балкану, у Европи, већ широм ове планете на којој живимо? На којим основама, одмах ће питати, евентуални сарадници. Па, вероватно, за почетак, најуопштеније речено, на основама интелигенције и фантазије. Сатеран у своје време, као уредник "Заветина", у гето малих тиража, видео сам, захваљујући интернету и електронским издањима, да има више него што се може замислити квалитетних људи, апсолутно непознатих најширој јавности, али особа драгоцено различитих, сензибилних, широких интересовања, која се повремено испоље на тзв. друштвеним мрежама, у препоручивању и овидљавању - много чега што би остало непознато, сакривено, потиснуто, девалвирано, затрпано стихијом официјализма или инерције. Не мислим само на писце. И не позивам никог, да се разумемо; сам ћу покушати да откривам и препоручујем понешто од онога, што би могло,да подстакне, на покушај стварања једне скоро имагинарне редакције... - Списак прихваћених чланова ИМАГИНАРНЕ РЕДАКЦИЈЕ је тајна. Видљив је само врх тога леденог брега... издавач (БелаТукадруз)

ИЗБОР. Имагинарна редакција

Вреди погледати

БЛАГО

петак, 17. март 2017.

11 Voices - 11 προσωπογραφίες μουσικών στο... Μουσικό Χωριό


Отпремљено је 23.10.2011.
11 Voices is a musical portrait of eleven musicians seen and heard through the eyes and ears of another musician. Hayden Chisholm shot the film in the Music Village 2009, simply asking the musicians to play and sing, and filming the results. What results is a work of austere beauty and a touching portrait of the village of Agios Lavrentios during the Summer when it is awash with sound. It is like a song without words, a calm listener who shares his experience with the viewer. In the words of Hayden Chisholm "this was a new experience for me as I usually listen to music with my eyes shut but I thought for once I would try to open them and film the results...."

Kyriakos Gouvendas (violin)
Haig Yazdjian (ud)
Pantelis Pavlidis (lyra)
Manos Achalinotopoulos (clarino)
Theodora Athanasiou (voice)
Kostas Anastasiadis (drums, tablas)
Eugenios Voulgaris (yayli tanbur)
Nikos Saragoudas & Giasemi Kantartzoglou (ud & voice)
Petar Ralchev & Nedyalko Nedyalkov (accordion & kaval)

camera: Bernhard Reddig & Hayden Chisholm

Нема коментара:

Постави коментар