Мој школски Вергилије!

Мој школски Вергилије!
Датирано: 20.августа 1944.

символи и сигнали

"Сав мисаони (духовни),свет представљен је тајанствено у символичним сликама у свету чувственом за оне који имају очи да виде; и сав свет чувствени закључен је у свету мисаоном" (М. Исповедник: Тајноводство, глава II). То виде они који имају очи да виде, што значи: који су писмени те знају да читају по смислу, или, другим речима: којима је духовни вид отворен те могу да гледају духом духовно, а не само телесним очима телесно. (Свети владика Николај Велимировић: Символи и сигнали, стр. 13)

Портал Сазвежђе З

Портал Сазвежђе З
ПО.РТ.АЛ. - Да ли је могуће створити једну Скоро имагинарну редакцију Сазвежђа З од барем хиљаду сталних и повремених сарадника, који живе не само у Србији и на Балкану, у Европи, већ широм ове планете на којој живимо? На којим основама, одмах ће питати, евентуални сарадници. Па, вероватно, за почетак, најуопштеније речено, на основама интелигенције и фантазије. Сатеран у своје време, као уредник "Заветина", у гето малих тиража, видео сам, захваљујући интернету и електронским издањима, да има више него што се може замислити квалитетних људи, апсолутно непознатих најширој јавности, али особа драгоцено различитих, сензибилних, широких интересовања, која се повремено испоље на тзв. друштвеним мрежама, у препоручивању и овидљавању - много чега што би остало непознато, сакривено, потиснуто, девалвирано, затрпано стихијом официјализма или инерције. Не мислим само на писце. И не позивам никог, да се разумемо; сам ћу покушати да откривам и препоручујем понешто од онога, што би могло,да подстакне, на покушај стварања једне скоро имагинарне редакције... - Списак прихваћених чланова ИМАГИНАРНЕ РЕДАКЦИЈЕ је тајна. Видљив је само врх тога леденог брега... издавач (БелаТукадруз)

ИЗБОР. Имагинарна редакција

Вреди погледати

БЛАГО

среда, 05. фебруар 2020.

Његово Краљевско Височанство Наследни Принц Петaр слави 40. рођендан...НАСЛЕДНИ ПРИНЦ ПЕТАР СЛАВИ 40. РОЂЕНДАН

5. фебруар 2020. – Његово Краљевско Височанство Наследни Принц Петaр слави 40. рођендан са породицом и пријатељима.
Наследни Принц Петар рођен је 5. фебруара 1980. Најстарији је син Њ.К.В. Престолонаследника Александра, унук Њ.В. Краља Петра II и Краљице Александре.
Њ.К.В. Наследни Принц Петар има два млађа брата, Принца Филипа и принца Александра.
Принц Петар је, након што је дипломирао у „The King’s School Canterbury“ у Енглеској, завршио курс ликовне уметности на „Camberwell College of Arts“ (Лондон Институт)  и низ програма дизајна и илустрације, углавном у Барселони и Севиљи. Након што је годину дана провео у „ Rhode Island School of Design“ на источној обали Сједињених Држава, почео је да ради у области графичког дизајна у Лондону и Њујорку са многим међународним клијентима и брендовима.


Његово Краљевско Височанство Наследни Принц Петaр слави 40. рођендан

Нема коментара:

Постави коментар